over Atelier Ela

Ela is met haar atelier in 1982 van start gegaan. Tijdens haar opleiding aan een Poolse kunstschool studeerde ze behalve beeldhouwkunst ook restauratietechnieken. Eerst heeft ze ervaring opgedaan bij een schilderijenrestaurateur. Daarna heeft ze als zelfstandig ondernemer voor diverse musea, overheidsinstanties en particulieren gewerkt. Restauratie en conservatie van schilderijen, lijsten en andere objecten worden met veel aandacht gerealiseerd. Tevens is Atelierela actief bezig met houtsnij- en beeldhouwwerk. Zo worden er veel snijramen, ornamenten, balusters en kapitelen naar voorbeeld of eigen ontwerp gerealiseerd. Ook in deze discipline werkt ze voor diverse instanties in binnen en buitenland.Ook worden er bij Atelier Ela onder vakkundige en intensieve begeleiding houtsnijcursussen op verschillende niveau`s gegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Atelier.

Opdrachtgevers: Stadsmuseum Harderwijk, Museum De Waag Deventer, Woningbouwvereniging Ieder1, NV Bergkwartier Deventer, Museum Walkate Archief Kampen, Holland Village Japan, Gemeente Bolsward, Vente en van Vlissingen, diverse particulieren en gemeentelijke instanties.

Inspiratie voor haar grote en kleine engelenbeelden deed ze op tijdens haar zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in Polen karakteriseerde. In het gekloofde hout vond zij voor het eerst in haar loopbaan de ware aard van de tijd terug. De jaarringen symboliseren voor haar het machtige maar langzame verglijden van de jaren. Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal. Zij laat het ruwe hout voor zichzelf spreken en weet met een enkele toevoeging en een voorzichtige bewerking haar beeldhouwwerk tot leven te wekken.

Ze heeft al vele exposities met haar engelenbeelden gehad o.a. in De Bergkerk in Deventer, De Grote Kerk in Leeuwarden, De Catharinakerk in Eindhoven, De Domkerk in Utrecht, De Grote Kerk in Dordrecht en de Grote Kerk in Apeldoorn.

Komende engelenbeelden exposities :

-Grote Kerk in Emmen (vanaf 1 december 2017)

-Regenboogkerk in Hilversum (vanaf 1 december 2017)

-Stevenskerk in Nijmegen (2018)

-St. Walburgiskerk in Zutphen (2018)